Zotora in the Emanuel Vigeland museum (foto: Alessendra Langum)

Zotora Naked didjeridoo

17. mars kl. 20.00 Sola Helsefarm, Sola

Endelig kommer Zotora tilbake til Sola Helsefarm med Didjeridoo-konsert på Storlåven! Mange husker nok da han var her sist, den gang sammen med forfatter Kristin Flood da hun presenterte sin bok ’Nærvær’.

Zotora Nygaard er kjent for sine månedlige fullmånekonserter i Emanuel Vigelands Mausoleum i Oslo. Siden 1990-tallet har han holdt mer enn 250 konserter der, og publikum kommer fra hele Norge for å høre ham spille i de freskemalte lokalene.
Zotora er en av de første musikerne i Europa som bragte Australias ur-instrument, Didjeridoo’en, til konsertscenen. Han la grunnlaget for sin spillestil hos urbefolkningen i Australia på slutten av 1980-tallet og har siden de første møtene med landets urbefolkning utviklet sin egen spillestil. Zotora har holdt konserter over hele Norge, både alene og sammen med andre musikere, dansere, skuespillere og dessuten opptrådt på festivaler og store offentlige arrangementer. Han har i den senere tid også spilt på Kristin Floods retreater og kurs.

Varighet: 1,5 time
Pris: 350,- / Early Bird før 1. mars: kr. 290,-

Vi anbefaler publikum å ligge på yogamatter under konserten, men de som ønsker kan sitte på stoler. Vi har muligens ikke matter og tepper til alle, så fint om de som har anledning tar med egne.

 

Stangelandsvegen 60

4051 Sola

Zotora Naked didjeridoo

Breath in the mausoleum

30. mars kl. 19.00 Emanuel Vigeland museum, Oslo

Zotora er en av pionerene blant Europas didjeridoospillere.
Didjeridoo er et av verdens eldste instrumenter og det sies og være moren til alle blåseinstrumenter.
Zotora la grunnlaget for sin spillestil hos urbefolkningen og under et fem år langt opphold i Australia på slutten av 1980 tallet. Men han har hele tiden søkt og finne sitt eget utrykk i denne tradisjonen.
I didjeridooens hjemland nyter han respekt for sitt didjeridoospill av aborginene - de tradisjonelle utøverne av dette instrumentet.

«Tomba Emmanuelle» med det 800m2 store verket «Vita» som beskriver livet fra begynnelse til slutt i kombinasjon med didjeridoo er spesielt egnet for en stund til ettertanke og kontemplasjon.

Allerede i 1991 holdt Zotora sin første konsert i museet. Siden har det blitt mer enn 200 konserter i det akustisk svært spesielle mausoleet..

NB. Publikum kan enten sitte på stoler eller ligge på matter på gulvet under konserten. Lokalet er bare svakt oppvarmet, så derfor bør publikum kle seg godt. Anmeldelser av konserten kan leses på linken her. http://www.ticketmaster.no/artist/zotora-billetter/901404

 

Husk varmt tøy.

Om du vil ligge under konserten kan du ta med egen yogamatte.

 

Emanuel Vigeland museum

Grimelundsveien 8B

0775 Oslo

Zotora Naked didjeridoo

18. april kl. 19.00 Edvard Munch atelier, Oslo

 

Ekely

Jarlsborgveien 14

0379 Oslo

Anmeldelser

Bilderesultat for 5 stjerner
 
5. juli 2015
Dette var rolig og stemningsfullt. Det traff meg i magen. Jeg nøt det. Og i dette rommet som gir denne unike akustikken var det en ekstra dimensjon over det. Denne artisten spiller jo her hver fullmåne, så det er da virkelig verdt en tur.
Emanuel Vigerlands Mausoleum
 
6. mai 2015
Anbefales på det sterkeste, helt unik konsert som må oppleves. Akustikken i mausoleet gjør at man føler lyden i hele kroppen.
 
2. august 2015
Vi hadde lenge gledet oss til konsert med Zotora i Emanuel Vigeland Mausoleet, etter varme anbefalinger. Stavanger-Oslo med mann og sønn, plukket opp ennå en sønn i Oslo før vi forventningsfulle dro til konserten. Alle anbefalinger slo til og mer enn det. Magisk sted+magisk musikk= magisk stemning. Det er som om en trer inn i ett annet univers og etter hvert også sinnsstemning når lyden av Zotoras instrument smyger seg rundt oss og inn i oss og en til slutt flyter i ett med musikken. Anbefaler vi? JAAAA!!! Kommer vi igjen? JAAAA!!!!